На Apple подали в суд через те, що компанія піклується про безпеку користувачів

У Каліфорнії на компанію Apple подали в суд за досить незвичайної причини. В рамках колективного позову купертінскій гігант звинувачується в тому, що його система двофакторної аутентифікації забирає надто багато часу у користувачів. Крім того, вона побудована таким чином, що не дозволяє змінити метод на більш простий після 14 днів.

Позивач також зазначає, що Apple не просить згоди у користувача на активацію двофакторної аутентифікації, а після включаючи даний метод «нав’язує сторонню процедуру входу, котра вимагає від користувача запам’ятати пароль і мати доступ до довіреного пристрою або номеру телефону».

У позові йдеться і про те, що в деяких випадках користувачі несуть економічні втрати у зв’язку із зайвими витратами часу на процедуру.

Що цікаво, позивач каже, що оновлення з двофакторної аутентифікацією з’явилося у вересні 2015 року, хоча на той момент цього методу не було ні в macOS, ні в iOS. Крім того, в документі зазначено, що через цей метод процедура входу може займати від двох до п’яти хвилин, хоча фактично необхідний час істотно менше.

Позивач вимагає судової заборони на метод і виплати штрафів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.