Apple заплатить розгніваним користувачам смартфонів iPhone, які були уповільнені програмним шляхом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Трохи більше року тому Apple викрили в свідомому уповільненні максимальної частоти роботи однокристальних систем своїх смартфонів iPhone, яке компанія пояснила бажанням знизити енергоспоживання на пристроях зі зношеними акумуляторами.

Apple позиціонувала це як бажання подбати про більш тривалий час використання цих пристроїв, однак користувачі, які платять по 1000 доларів за смартфон, мають право самостійно вирішувати, знижувати продуктивність пристрою навіть у разі зносу акумулятора.

Багато хто розкритикував Apple за те, що компанія пішла на цей крок, нікого не попередивши. Потім Apple принесла публічні вибачення, запустила функцію перевірки стану акумулятора, починаючи з прошивки iOS 11.3, а також дозволила розблокувати максимальну продуктивність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Потім Apple почала акційну програму по заміні акумуляторів, знизивши ціну з 79 до 29 доларів. Тільки в минулому році вона замінила 11 млн акумуляторів, тоді як раніше мова йшла про 1-2 млн одиниць.

Однак на той момент компанію вже чекали в суді численні позови. Минулого тижня Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) оприлюднила документ, в якому йдеться про те, що Apple приготувалася до непередбачених виплат, пов’язаних з позовами з цього питання. Для цього в планованих витратах Apple з’явилася окрема стаття.

Apple продовжує стверджувати, що компанія не обманювала користувачів і мала намір поліпшити їх враження від використання iPhone. Однак компанія також готується до того, що суд може визнати її винною за цими позовами. Крім того, в більшості випадків краще піти на мирову угоду, уникнувши витрати часу і додаткових коштів. Сума поки не оголошується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.