Більше години Китайський електромобіль не випускав пасажирів з салону, так як оновлював ПО

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Курйозний випадок, що стався з новеньким електромобілем китайської компанії Nio, показав, що часом в гонитві за інноваціями і трендами можна забути про найелементарніші речі.

Як повідомляє джерело, днями в центрі Пекіна водій автомобіля Nio ES8 виявився замкненим у машині без можливості вийти з неї. Суть в тому, що під час руху водій побачив оповіщення системи про те, що для установки доступне оновлення ПЗ.

Недовго думаючи, водій запустив процес оновлення, навіть не подумавши про те, що для даної процедури автомобілю доведеться повністю вимкнутися. Більше того, автомобіль повністю заблокував двері і навіть вікна, так що пасажири не могли ні вийти, ні нормально поспілкуватися з поліцейськими, які в підсумку помітили підозрілий автомобіль посеред траси.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але і це не все. Процес оновлення зайняв більше години, що серйозно погіршило ситуацію. Правда, обійшлося без додаткових проблем, але вони могли б бути.

Компанія Nio вже принесла свої вибачення, хоча і зазначила, що перед запуском оновлення система попереджає водія про те, що машина буде повністю відключена. Що таке «захист від дурня» в Nio, схоже, не знали або не згадали, так як попередження явно мало. Машина просто не повинна давати водієві можливість запустити оновлення в процесі руху, інакше в якійсь іншій ситуації відключення машини могло б привести до набагато більших проблем, ніж затор на дорозі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.