Хакери видають себе за Zoom, Microsoft Teams і Google Meet

Хакери зареєстрували домени, названі Zoom, Microsoft Teams і URL-адресами, пов’язаними з Google Meet, повідомляє звіт Check Point Research. Це вводить користувачів в оману і спонукає завантажити шкідливі програми та випадково надати зловмисникові доступ до особистої інформації.

Всього за останні три тижні було зареєстровано 2449 доменів, пов’язаних з Zoom, і Check Point Research встановила, що 32 з цих доменів є шкідливими, а 320 — «підозрілими». В одному випадку спроби фішингу хакери відправили електронний лист, який виглядав як офіційний електронний лист від Microsoft Teams, але кнопка в електронному листі «відкрити» насправді була шкідливою URL-адресою, яка завантажувала шкідливе ПЗ на комп’ютер користувача.

За словами Check Point Research, хакери також зображують із себе Всесвітню організацію охорони здоров’я. У звіт був включений текст двох електронних листів з проханням про пожертвування коштів для ВООЗ і Організації Об’єднаних Націй. Рахунок містив «кілька відомих скомпрометованих» біткоїн гаманців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.