Microsoft включила захист від «поштового шторму» в Office 365

Microsoft додала в Office 365 захист від випадкової масової розсилки листів («поштовий шторм» або Reply All). Система активуватиметься автоматично, і блокуватиме будь-які дії з використанням відповідної опції.

Нова функція під назвою Reply-All Storm Protection блокуватиме на 4 години всі спроби користувача відправити Reply-All повідомлення з більш ніж 5 тисячами одержувачів, якщо раніше цей користувач відправив протягом години більш десяти повідомлень з використанням опції «Відповісти всім».

Компанія сподівається налаштувати цю функцію так, щоб її змогли використовувати невеликі організації — зокрема, дозволити адміністраторам налаштовувати механізм захисту і відправляти повідомлення у випадку «поштового шторму», а також додати можливість переглядати звіти про інциденти. Також новий захист в майбутньому отримає можливість повідомляти адміністраторам про наявність «поштового шторму» в реальному часі.

Скоро у адміністраторів Exchange з’явиться можливість встановлювати власні ліміти для цієї функції.

Нагадаємо, «поштовий шторм» відбувся в компанії Microsoft в кінці березня 2020 року. Тоді кілька користувачів випадково відповіли на вхідні листи через кнопку «Відповісти всім». В кінці кінців у масову відправку листів було залучено понад 50 тис. співробітників Microsoft.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.