Названо найкращі відеоігри із популярних кіновсесвітів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато іменитих кінофраншизи отримали розвиток в світі відеоігор. На які з них варто звернути увагу?

Безліч популярних кінофраншиз існує в наші дні, багато хто з них продовжують активно розвиватися, отримують сіквели, пріквели, всілякі спін-оффи і так далі. Однак фанатам деяких всесвітів такого розмаїття може не вистачити, і тут на допомогу прихильникам приходять відеоігри за фільмами.

Редакція «НьюІнформ» склала список ігор по фільмах, які припадуть до смаку фанатам кіновсесвіту, з якими вони пов’язані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Star Wars Jedi: Fallen Order

Останній на поточний момент продукт ігрової індустрії в цілому світі «Зоряних воєн» – Star Wars Jedi: Fallen Order напевно порадує шанувальників Star Wars. Даний всесвіт є, мабуть, найбільшою не тільки по частині фанатського спільноти, а й за кількістю фільмів, мультиплікації, ігор, і інших спін-оффів.

Сюжет гри розгортається через п’ять років після початку Великого винищення джедаїв. Гравцеві належить узяти під свою опіку колишнього падвана Кела Кестіса, який ховається від нової Галактичної Імперії на планеті бракка, попутно займаючись демонтажем та утилізацією республіканських кораблів часів Воєн клонів. У якийсь момент герой вимушено застосовує Силу, щоб врятувати свого друга, а про інцидент стає відомо владі.

Star Wars Jedi: Fallen Order є проект в жанрі action-adventure, де гравець буде постійно залучений в неперервну оповідь. Гра доступна на всіх ігрових платформах – PlayStation 4, Xbox One і PC Windows.

Spider-Man 2018

Людина-павук за час свого існування також пережив чимало реінкарнацій. Цьому герою присвячено безліч кінострічок, мультсеріалів та чимало відеоігор. У випадку з останніми ми зупинимося на новітньому ігровому проекті, який отримав нехитру назву Spider-Man.

Дія гри розгортається в Нью-Йорку, коли 23-річний Пітер Паркер вже протягом восьми років одягається в синьо-червоне трико. Герой працює в якості асистента вченого Отто Октавіуса, що займається розробкою інтелектуальних протезів нового покоління. У Spider-Man також присутні такі знакові герої франшизи, як Норман Озборн, Вілсон Фіск, Майлз Моралес, тітка Мей та інші.

У геймлейном плані Spider-Man є екшеном з живим відкритим світом, переміщатися по якому доведеться за допомогою павутини. Крім цього, гравцеві надана велика бойова система, зав’язана на здібностях супергероя і різних гаджетах.

Batman: Arkham

Бетмен – персонаж, який може впевнено конкурувати з Людиною-павуком за кількістю матеріалів в ігровій та кіноіндустрії, пов’язаних з ним. Серія ігор Batman: Arkham передбачає чотири основні частини – Arkham Asylum, Arkham City, Arkham Origins і Arkham Knight – і кілька прихильник проектів.

Перша частина основної серії розповідає про протистояння Бетмена і Джокера, який був доставлений супергероєм в лікарню, але злочинцеві все ж вдалося втекти і привести в дію свій план по захопленню спецустанови.

Дія наступної частини розгортається через півтора року після оригіналу в «Аркхем Сіті» – в’язниці для особливо небезпечних злочинців, розташованої окремо від Готема. На чолі виправної установи стоїть колишній злочинець, який має намір очистити місто від «гнилі» жорсткими методами. Заручившись підтримкою Жінки-кішки, Бетмен буде вирішувати проблему зсередини.

Третя гра повертає гравця на момент за кілька років до Arkham Asylum, розповідаючи про ще недосвідченому Бетмена. Лиходій Чорна Маска призначив нагороду за голову головного героя, якому доведеться зіткнутися віч-на-віч з найнебезпечнішим злочинцем Готема і врятувати місто.

Arkham Knight – заключна частина серії розгортається через рік після подій «Аркхем Сіті». Антагоністом в даному випадку виступає Опудало, який створив новий вид токсину, що викликає панічних страх. Злочинець розташував бомби по всьому місту і об’єднав суперзлодіїв Готема, в тому числі Пінгвіна, дволикого і Харлі Квін, щоб раз і назавжди знищити Бетмена.

Ігри серії Batman: Arkham виконані в жанрі пригодницького бойовика з елементами стелс-екшену і припадуть до смаку фанатам Темного Лицаря, які до сих пір не ознайомилися з цієї ігрової франшизою.

Alien: Isolation

Гра розроблялася з орієнтиром на оригінального «Чужого» 1979 року. Зокрема, у міру проходження можна спостерігати велику кількість атрибутики, яка фігурувала в картині. Більш того, весь антураж фантастичного майбутнього бере за основу образотворчу модель, представлену в 70-і роки минулого століття.

Alien: Isolation – перша гра в серії про Чужого, виконана в жанрі survival horror, де геймеру доведеться безперервно боротися за життя свого персонажа. Події гри датуються груднем 2137 року, через 15 років після зникнення комерційного корабля «Ностромо». Головна героїня – 26-річна дочка Елен Ріплі розшукує інформацію про матір і потрапляє на занедбану станцію «Севастополь», де відбувається щось жахливе.

The Matrix: Path of Neo

Дана гра є саме тим втіленням «Матриці» в ігровому форматі, якого всі чекали. Після провалу Enter the Matrix, яка виявилася нудною та одноманітною, Path of Neo дарує абсолютно новий ігровий досвід. Незважаючи на застарілу графіку 2005 року, гра пропонує динамічну і масштабну бойову систему, безліч прийомів, перестрілки і багато інших унікальних геймплейні аспекти.

Однак головна перевага Matrix: Path of Neo в тому, що вона є доповненням оригінальної кінофраншизи. На окрему увагу заслуговує і кінцівка гри, яка йде врозріз з фільмом. Якщо вам подобається «Матриця», то «Шлях Нео», безсумнівно, ваш вибір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.