Xiaomi і Vivo показали найкращі результати в умовах пандемії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через пандемію коронавірусу початок 2020 року видався вкрай складним для всіх, в тому числі і виробників смартфонів. Аналітики відразу декількох авторитетних компаній поділилися актуальною інформацією про стан ринку телефонів за підсумками першого кварталу. Як і очікувалося, результати виявилися невтішними.

Експерти дослідницької фірми Canalys підрахували, що поставки смартфонів у першому кварталі 2020 року скоротилися на 13% в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше – було відвантажено 272,5 мільйона пристроїв замість 313,9 мільйона. За оцінками експертів, це найгірший результат за останні 7 років.

Незважаючи на падіння поставок і продажів, Samsung все ще утримує лідерську позицію з 21,9-відсотковою часткою ринку. З невеликим відривом і 18% на другому місці розташовується HUAWEI. У порівнянні з минулим ходом обидві компанії відвантажили на 17% менше пристроїв. Третє місце залишається за Apple з часткою в 13,6% і головим падінням поставок в 8%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А ось Xiaomi і vivo несподівано вдалося зміцнити свої позиції в цей складний кризовий час, відвантаживши на 9% і 3% більше смартфонів, ніж роком раніше. Це дозволило обом компаніям зміцнити свої позиції і збільшити свої частки ринку.

Трохи інші цифри назвали в компанії IDC, заявивши про падіння поставок всіх смартфонів у порівнянні з минулим роком на 11,7%. За даними аналітиків цієї фірми Samsung відвантажила на 18,9% менше смартфонів, ніж в першому кварталі 2019 го, а HUAWEI – на 17,1%. При цьому відносно Apple падіння вказано лише на 0,4%.

За прогнозами аналітиків, другий квартал цього року буде ще гірший, ніж перший, але потім має йти поступове відновлення ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.