Facebook запустив свій аналог Twitch

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Facebook представила новий фірмовий додаток Facebook Gaming, призначений для створення та перегляду ігрових трансляцій, такий собі аналог Twitch.

Безкоштовний додаток став результатом декількох років інвестицій Facebook. За словами компанії, понад 700 мільйонів з її 2,5 мільярдів щомісячних користувачів вже регулярно грають. Додаток призначений в основному для створення і перегляду ігрових трансляцій, за місце під сонцем Facebook доведеться поборотися з Amazon Twitch, Google YouTube і Microsoft Mixer.

Оскільки в усьому світі під час спалаху коронавірусу влада закликає або змушує людей залишатися вдома, глобальний ігровий бізнес вартістю $160 млрд зараз відчуває великий підйом. Спочатку Facebook мала намір випустити додаток в червні, але прискорила свої плани, коли став ясний масштаб карантину.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Інвестиції в ігри в цілому стали для нас пріоритетом, тому що ми розглядаємо ігри як форму розваг, яка дійсно об’єднує людей, — сказала керівник програми Facebook Фіджі Сімо (Fidji Simo), яка звітує безпосередньо перед виконавчим директором компанії Марком Цукербергом (Mark Zuckerberg). – Цей тип розваг є не просто формою пасивного споживання, він дозволяє за допомогою інтерактивних засобів об’єднувати людей”.

Пані Сімо сказала, що пандемія підштовхнула компанію до прискорення інших ігрових проектів. “Ми спостерігаємо значне зростання кількості ігор під час карантину”, — сказала вона. За останні 18 місяців компанія провела тестування програми Facebook Gaming в Південно-Східній Азії та Латинській Америці і тепер випустила його в магазині Google Play для пристроїв Android. За словами Facebook, версія для iOS буде випущена після схвалення Apple.

Хоча десять років тому Facebook був провідною ігровою платформою в епоху FarmVille, в останні роки компанія поступається позиціями. За даними Streamlabs, на ринку потокових ігор Facebook займає 3 місце за загальною кількістю годин після YouTube і Twitch.

Новий додаток включає в себе також казуальні ігри та доступ до ігрових спільнот, але його доля буде багато в чому залежати від того, наскільки успішно новий додаток спонукає людей дивитися і створювати трансляції. Функція Go Live дозволяє користувачам легко запускати трансляції.

На відміну від цього, для організації потокових трансляцій мобільних ігор на Twitch часом доводиться встановлювати більш складні сторонні додатки або підключати свій мобільний пристрій до комп’ютера. Віце-президент Facebook з ігор Вівек Шарма (Vivek Sharma) зазначив: “Люди дивляться трансляції, і їм це подобається, їм хочеться стати стримерами. А за допомогою Go Live для запуску прямого ефіру потрібно всього кілька клацань, — і ось ви стример”.

У додатку поки немає реклами. Facebook буде заробляти гроші на комісіях при відправці “зірок”, певних сум грошей, стримерам. Компанія заявила, що хоче створити свою ігрову аудиторію, перш ніж додавати інші способи монетизації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.