У Google Play і App Store виявлені програми які незаконно списують гроші

Фахівці з компанії “Sophos”, які сумліно працюють в сфері інформаційної безпеки, знайшли в App Store і Google Play так звані додатки «fleeceware», які списують з користувачів гроші після закінчення пробного періоду. В цілому шахрайські додатки були завантажені більше 3,5 млн разів.

Термін «fleeceware» характеризує програмне забезпечення, які зловживають правилами магазинів цифрового контенту, які дозволяють публікувати додатки з безкоштовним пробним періодом. Магазинами передбачається, що користувачі, встановлюючи ПО з безкоштовним пробним періодом, користувачі мають самі скасовувати підписку, якщо не планують далі використовувати такий продукт.

Але в більшості випадків люди просто видаляють додатки, а розробники сприймають такий крок, як відмову від підписки і не знімають з них гроші. Але не всі діють так сумлінно. Це і є додатки «fleeceware».

Подібну практику розгорнули творці таких додатків, як зчитувач QR-кодів або калькулятор, підписка на які доходила до $ 240 в місяць. Додатки даної категорії були завантажені з Play Маркета більше 600 млн разів.

Дослідники знайшли в загальних 32 додатках категорії «fleeceware», які пропонуються з безкоштовним пробним періодом, після чого стягується плата не менше $ 30 в місяць. Можливо, комусь ця сума здасться невеликою, але якщо розглядати її як плату за підписку на невикористаний додаток, що вимагає від $ 360 на рік, то витрати вже не здаються такими незначними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.