Експерти назвали методи для збільшення швидкості інтернету на карантині

Пришвидшити роботу домашнього інтернету допоможе налаштування роутера і завчасно запланувати користування мережею. Про це повідомляє видання The Conversation.

Журналісти підкреслюють, що під час карантину спостерігається зниження швидкості інтернету, так як більша частина людей перебуває вдома. Один з названих способів збільшення швидкості полягає в перенастроюванні роутера для роботи в багатоканальному режимі. Якщо обладнання підтримує передачу сигналу Wi-Fi на частоті до 5 гігагерц, то при перемиканні на даний режим швидкість буде вища. Однак в цьому випадку знизиться радіус покриття Wi-Fi.

Побутові прилади також можуть негативно впливати на мережеве обладнання. Щоб уникнути перешкод експерти радять розміщувати роутер на максимально можливій відстані від мікрохвильових печей, бездротових домашніх телефонів і радионянь, які можуть використовувати ту ж частоту, що і інтернет-маршрутизатори. Журналісти також порадили перевірити комп’ютери та інше обладнання на віруси, так як шкідливі програми можуть навантажувати мережу і також знижувати швидкість інтернету.

У зв’язку зі збільшенням навантаження на мережі протягом дня краще планувати використання інтернету. Наприклад, підвищене навантаження на мережі спостерігається в вечірній час, тоді як пізно вночі і рано вранці до інтернету звертається мінімальна кількість користувачів. При відчутному падінні швидкості інтернету і проблеми із з’єднанням The Conversation радить звертатися за допомогою до провайдера.

Джерело: lenta.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.