Інтернет

Що українці під час карантину стали купувати онлайн

Share

У березні українці стали частіше купувати онлайн товари для спорту і прибирання будинку, а також велосипеди і мопеди.

Такі дані опублікували платформи OLX і Rozetka.

У OLX відзначають, що підвищився попит на побутову хімію. Кількість унікальних користувачів, які переглядали такі оголошення збільшилася в 4,5 рази в порівнянні з першим тижнем березня. Пропозиція теж зросла: якщо на початку місяця в день публікували близько 340 оголошень про продаж миючих засобів, то до кінця місяця показник досяг 1150.

Інтерес до товарів по догляду за собою виріс більше ніж в два рази. Підвищилася і пропозиція. На початку місяця кожен день з’являлося близько 2340 оголошень в розділі “краса і здоров’я”, потім число збільшилося до 4580.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними платформи, в перший тиждень березня близько 3 000 користувачів в день цікавилися товарами для фітнесу. У 20-х числах березня кількість переглядів збільшилася до 6300. Пропозиція залишилося майже на колишньому рівні.

Також користувачі почали майже в два рази частіше переходити на повідомлення про продаж продуктів харчування, відзначають в OLX. Кількість нових пропозицій зросла на 71%.

“Монополією”, “Уно” та іншими настільними іграми стали цікавитися на 79% більше. А кількість таких нових оголошень зросла на третину. Українці в півтора рази частіше реагували на оголошення про продаж ігрових приставок на тлі зростання пропозиції на 22%.

Крім того, в топах за запитами велосипеди і мотоцикли. Кількість бажаючих купити велосипед зросла на 70%, мотоцикл – на 33%. Збільшилося і число нових оголошень на цей рахунок – хоч і не так сильно.

За словами засновника маркетплейса Rozetka Владислава Чечоткін, останнім часом підвищився попит на товари першої необхідності.

Більше купують продукти харчування та побутову хімію. Ми спостерігаємо небувалий зріст продажів товарів для фітнесу – на 250%. Ще на 280% популярнішими стали товари для творчості, на 156% – настільні ігри та на 40% – книги, – розповів він в інтерв’ю MC.Today .

Чечоткін зазначив, що інтерес покупців до побутової техніки і електроніки знизився на 37%. Чек став довшим, але загальна сума зменшилася – користувачі вибирають товари дешевше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Аналітики: покупці не заощаджують на нових iPhone

    Аналітична агенція Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) досліджувала переваги покупців iPhone і з'ясувала, що Apple…

    09.05.2024

    Новий iPad Pro з чіпом M4 виявився потужнішим навіть за MacBook Pro

    За тиждень до офіційної презентації нового iPad Pro з чіпом M4 в мережі з'явилися перші…

    09.05.2024

    Чому не можна заряджати смартфон до 100% і розряджати до 0% – просте пояснення

    Користувачі, які часто розряджають свої мобільні телефони до 0 відсотків, роблять серйозну помилку. Ситуація ще…

    09.05.2024

    Фахівці TechRadar назвали 9 найкращих смартфонів на весну 2024 року

    TechRadar вважає, що Samsung Galaxy S24 Ultra не має конкурентів. Цей смартфон може замінити одразу…

    09.05.2024

    Названий можливий наступник Тіма Кука на посаді глави Apple

    Керівник відділу розробки апаратного забезпечення Джон Тарнас може замінити Тіма Кука на посаді генерального директора…

    09.05.2024

    У пацієнта з чіпом Neuralink виникли перші проблеми

    У березні 2024 року компанія Ілона Маска Neuralink показала свого першого пацієнта з чіпом. Ним…

    09.05.2024