YouTube готує головного конкурента TikTok

Якщо раніше YouTube був найвідомішим і найпоширенішим відеосервісом, то зараз його активно тіснить TikTok, тому відповідь YouTube на TikTok був лише справою часу. І зараз цей час настав: як пише джерело, у найвідомішого відеосервісу з’явиться розрахована на молоду аудиторію версія під назвою «Shorts». Відбудеться це до кінця поточного року.

У Shorts користувачі зможуть завантажувати короткі відеоролики на свій канал всередині мобільного застосування, дуже схожого на TikTok. Також вони зможуть користуватися ліцензованої музикою з каталогу YouTube Music. Тобто і тут YouTube піде шляхом TikTok, де користувачам надані на вибір аудіо і музика, які можна використовувати в своїх роликах.

Згідно зі звітом App Annie, зростання TikTok склав більше 125% за останні два роки. Додаток має сотні мільйонів користувачів і є своєрідним культурним феноменом. Тільки за останні 12 місяців кількість первинних завантажень TikTok з каталогів додатків Apple і Google склало приблизно 842 млн. звичайно, не всі користувачі смартфонів потім стають активними учасниками TikTok, але аудиторія сервісу дуже швидко зростає.

Треба відзначити, що зростаюча популярність TikTok прийнята до уваги не тільки в YouTube. Facebook також розробив конкурента TikTok – додаток Lasso. Воно вже є для використання в США і країнах Латинської Америки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.