Популярність програми Google Classroom стрімко зростає на тлі коронавірусу

Епідемія коронавірусу впливає на велику кількість людей по всьому світу. У багатьох країнах, що зіткнулися з небезпечним захворюванням, закриваються не тільки підприємства і заводи, але також школи та інші навчальні заклади. На тлі цього набирають популярність додатки, що дозволяють продовжувати навчання дистанційно. Одним з таких додатків є Google Classroom, кількість завантажень якого перевищила позначку в 50 млн разів.

Додаток Google Classroom, що представляє собою орієнтований на школи безкоштовний сервіс для дистанційного навчання, існує досить давно. Незважаючи на те, що раніше додаток не користувався особливою популярністю, це швидко змінюється в міру наростання напруженості, пов’язаної з епідемією коронавірусу. Згідно з даними сервісу AppBrain, що відстежує популярність додатків, на початку березня Google Classroom не входило в 100 найбільш популярних освітніх додатків. Однак вже до 10 березня додаток зробив величезний стрибок, увійшовши до п’ятірки найпопулярніших освітніх додатків на території США. Значно зросла популярність Google Classroom в Канаді, Мексиці, Фінляндії, Італії, Польщі та Індонезії.

Варто відзначити, що з фірмового магазину цифрового контенту Play Store Google Classroom було завантажено більше 50 млн разів, що є вражаючим результатом для будь-якої програми. Кількість завантажень версії Google Classroom для iOS невідомо, але джерело зазначає, що серед користувачів пристроїв Apple популярність програми також зросла. Не виключено, що якщо напружена ситуація в світі буде зберігатися досить довго, то додаток Google Classroom стане ще більш популярним серед школярів і вчителів різних країн світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я