Компанії скасовують конференції – що це значить для користувачів?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька днів назад компанія Google офіційно скасувала свою конференцію Google I/O, а це, на секундочку, найбільший захід року. Все це, зрозуміло, через коронавірус. Компанія ще 3-го березня анонсувала скасування реального заходу і проведення його у вигляді віртуальної трансляції, але згодом і повністю скасувала.

На сайті I/O компанія Google заявила “Заради здоров’я та безпеки наших розробників, робітників та локальних спільнот – ми змушені скасувати I/O цього року. Для нас найважливішим пріоритетом є допомога людям у боротьбі з новими викликами. Ми знайдемо спосіб, як поділитися з вами оновленнями для наших платформ через блоги розробників та форуми спільноти.

Раніше компанія Facebook скасувала свою конференцію для розробників F8 через загрозу коронавірусу. Вона заявила, що замінить основну конференцію F8 за допомогою “локальних заходів, відео та живих стрімів”. Пряма цитата: “Через наростаючі ризики від COVID-19, ми прийняли непросте рішення – скасувати цьогорічну конференцію F8, щоб вберегти безпеку та здоров’я наших партнерів, робітників та всіх, хто приймає участь у F8. Ми вирішили провести локальні заходи і опублікувати відео та стріми з них замість повної конференції F8.”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft теж скасувала свою конференцію для розробників Microsoft Build через ті самі загрози. Вона планувала провести цьогорічну розробницьку конференцію в Сієтлі з 19-го травня по 21-травня, але вирішила перенести конференцію у форму “цифрового заходу”. Від компанії поступила така заява: “Безпека нашої спільноти є найвищим пріоритетом. Через рекомендації щодно безпеки здоров’я та життя ми вирішили перенести нашу конференцію Microsoft Build у формат “цифрового заходу”. Ми збираємось зібрати разом нашу екосистему розробників довкола цього нового віртуального формату, щоб вчитись, комунікувати та кодити разом. Залишайтесь з нами, будемо тримати в курсі”.

Ну і, звичайно, не обійшлося без Apple. Її щорічна конференція для розробників WWDC, на якій переважно представляють нові програмні, а інколи й апаратні рішення, перенесена в онлайн-формат. Офіційна причина – загроза коронавірусу. Інформація про конференцію буде розміщена на сайті Apple для розробників, розіслана поштою та у мобільному додатку Apple Developer.

Що це все означає для нас, звичайних користувачів продуктів Google, Facebook, Microsoft та Apple? Давайте по черзі. Скасування виставки Google (які, до речі, останнім часом були досить нудними), не повинно змінити нічого у графіку випуску нових програмних продутів, в тому числі і нової версії операційної системи Android. Конференцію Facebook, будемо чесними, мало хто би дивився, а програмні рішення, знову ж таки, компанія все одно випустить. От що справді неприємно – скасування виставки Microsoft, бо цього року компанія мала розповісти про багато справді цікавих проектів, таких як Windows 10X, Surface Neo, Surface Duo та про модельний ряд Surface загалом. Вся ця інформація, звісно, буде опублікована в ході трансляції віртуальної конференції, але це не те саме, що живий захід. Рівно те саме стосується Apple, від якої очікували анонсу нової OS X, iOS, Watch OS, iPad OS, TV OS, а головне – iPhone 9 та iPhone 9 Plus, які, згідно з інформацією від багатьох інсайдерів, повинні бути презентовані саме на WWDC 2020.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.