Як виготовити антисептик своїми руками? Три простих рецепта дефіцитного продукту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У наш неспокійний час, коли ВООЗ оголошує пандемію і радить сидіти вдома, складно не піддатися паніці. Особливо коли оточуючі закриваються масками і розкуповують запаси туалетного паперу. Ми не панікуємо, але радимо хоча б користуватися антисептиком – найстарішим засобом гігієни.

На жаль, ціни на “САНІТАЙЗЕР” злетіли, а сам препарат знаходиться в дефіциті. Але DIY-майстер Даня Крастер розповів, як зробити його в домашніх умовах.

Звичайний антисептик базується на трьох компонентах – спирт, гліцерин (зволожує шкіру) і аромат, щоб не так сильно пахло спіртом. Всі ці речі можна купити в аптеці, господарських магазинах і вейп-шопах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перший рецепт від Дані – беремо 400 мл етилового спирту і змішуємо його з 7 мл гліцерину. До отриманої маси додаємо 40 мл перекису водню. У суміш можна додати харчовий ароматизатор або попшикати туди одеколоном. Готово!

Друга формула для приготування антисептика заснована на 400 мл ізопропілового спирту (є в кожній аптеці), 7 мл гліцерину, 20 мл перекису водню і 10 мл води. У суміш додамо ефірне масло, вистачить пари крапель.

Третій рецепт – найпростіший. Потрібно взяти 160 мл етилового спирту (підрізати у свого діда пляшку самогону), ідеально підійде 60-градусна рідина. Наприклад, абсент. У алкоголь додаємо 80 г складу алое, яку можна купити в господарському або парфумерному магазині. Отримана рідина має саму густу консистенцію, тому її найзручніше використовувати для обробки рук від бактерій.

Як бонус Крастер розповів, що за даними від німецьких вчених, COVID-19 вмирає і від 30-градусного спирту за умови обробки не менше 30 секунд. В цьому випадку можна взяти звичайну горілку і змішати її в міксері з парою гілочок алое. Збивайте якомога довше, щоб рослина повністю розщепилося на маленькі фракції, які не будуть забивати диспенсер.

Відео від Крастера можна подивитися тут:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.