Вихід Realme на український ринок – чи варто купувати?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Четвертого березня, тобто менше двох тижнів назад, в київському освітньому просторі “ЦеХАБ” відбулась презентація компанії realme, яка офіційно вийшла на український ринок. Думаю, всі ви чули про realme, якщо слідкуєте за новинками світу смартфонів, адже компанія замахнулася на саму Xiaomi і явно намагається відібрати у неї частину ринку, демпінгуючи якістю та ціною. Вона найбільше виросла за 2019-ий рік на ринку смартфонів серед інших брендів і схоже на те, що в 2020-ому realme явно не збирається зупинятись – більше того, хоче завойовувати все нові і нові ринки, серед яких і український.

На українському ринку тепер є чотири моделі компанії – Realme C2 (ціна – 2799 гривень), Realme 5 Pro (ціна – 4999 гривень за версію 8/128), realme XT (ціна – 7499 гривень) та флагманський Realme X2 Pro (ціна – 12999 гривень за версію 8/128). Окрім смартфонів, realme привезла в Україну навушники – Realme Buds Wireless та realme Buds Air, які доступні за цінами 699 та 1299 гривень відповідно.

Давайте розберемося, що це значить для нас, покупців, і чи варто розглядати смартфони та навушники компанії realme, як варіант для покупки. Давайте розпочнемо з того, що розберемо загальну політику realme і те, як компанія формує ціни на свої смартфони. Варто розуміти, що вони будуть продаватися за низькою ціною, принаймні зараз, коли компанія не така відома, як її конкуренти, і тільки заходить на новий для себе ринок. Тому саме цінова політика, яка у realme в принципі дуже демократична через бажання компанії відвоювати частину ринку у Xiaomi, через що вона демпінгує цінами на свої смартфони, ще приємніша для українського покупця через бажання завоювати якомога більше прихильників на старті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

І так, ціни на всі продукти компанії, які представлені на українському ринку, більш ніж справедливі та адекватні, особливо на realme X2 Pro, який пропонує характеристики, які ще недавно були справді флагманськими, та й зараз, по факту, залишаються, за ціною 13000 гривень. І саме realme X2 Pro (якщо у вас є можливість його купити) – найкращий варіант серед всього модельного ряду realme по співвідношенню ціна/характеристики. Слід розуміти, що мова йде не про базову версію 6/64, а про 8/128, що, враховуючи ціну, взагалі ідеально.

Realme 5 Pro та realme XT – вже не такі однозначні варіанти. В першу чергу це пов’язано з тим, що Realme 6 та Realme 6 Pro вже вийшли, і вони за свою ціну справді ідеальні, більше того, вони не просто на рівні прямих конкурентів Xiaomi, а на голову вище в деяких фішках. Як вам, наприклад, дисплей з частотою оновлення 90Гц за ціною, нижчою за 200$? Такого немає навіть у Xiaomi. Тому варто зачекати їх виходу на українському ринку і не спішити з покупкою realme 5 Pro та realme XT.

На рахунок Realme c2 – це справді непоганий та конкурентоспроможний смартфон за свою невисоку ціну в 2799 гривень, але нічого більше. Його варто купувати лише у тому випадку, коли вам потрібен справді недорогий смартфон ціною до 3000 гривень.

Що стосується навушників, то realme Buds Wireless – досить непогані за свою ціну, але тільки у тому випадку, якщо ви хочете саме навушники з так званим “ошийником”, а не true-wireless. Але справді ідеальний варіант – це realme Buds Air, які стануть ідеальним бюджетним замінником Apple AirPods за дуже доступну ціну – 1299 гривень.

Загальний висновок про компанію realme та її продукти на українському ринку на даний момент – безумовно, варто розглядати, як варіант для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.