У Google Chrome з’явилася нова “вражаюча” функція

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У браузері Chrome тепер можна подивитися, як бачать контент люди з порушеннями зору. Про появу нової функції в своєму твіттер-акаунті повідомив один зі співробітників Google Маттіас Біненс.

Нововведення призначене в першу чергу для розробників. При включенні спеціального режиму перегляду у вікні браузера змінюються кольори і різкість зображення, що дозволяє зрозуміти, як бачать конкретну веб-сторінку дальтоніки або люди з поганим зором. Завдяки цим даним можна налаштувати параметри відображення вмісту таким чином, щоб зі слабким зором було простіше його сприймати.

Багато сайтів вже використовують режими для людей з проблемами із зором, проте вони покривають далеко не всі відомі проблеми і патології. Нова функція браузера Chrome дає можливість зімітувати максимально широкий спектр порушень, а запустити її можна на будь-якій сторінці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники можуть знайти нову функцію через вкладку Developer Tools ( “Інструменти розробника”). Вибравши її, потрібно послідовно перейти по пунктам меню More Tools ( “Додаткові інструменти”), Rendering і Emulate Visual Deficiencies.

Нагадаємо, Google не перша компанія, яка додала в свій браузер інструменти для настройки веб-сторінок під потреби людей з вадами зору. Засіб перевірки контрастності і функція імітації дефіциту колірного зору є в браузері Firefox від Mozilla – починаючи з версії 70.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.