Кінець бізнесу: У Facebook і Instagram заборонять рекламу медичних масок

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Facebook і Instagram заборонять рекламу медичних масок, щоб не допустити спекуляцій через поширення нового коронавіруса.

“Ми забороняємо рекламу і оголошення про продаж медичних масок у Facebook і Instagram. Поставки обмежені, ціни ростуть, і ми проти того, щоб люди використовували цю надзвичайну ситуацію в своїх цілях”, – написав у Twitter глава відділу менеджменту продукції Facebook Роб Летерн. Він зазначив, що необхідні заходи будуть прийняті вже в найближчі дні.

Це не перше обмеження, запроваджене компанією на тлі поширення нового коронавіруса. Раніше Facebook вирішила боротися з нагнітанням страху і дезінформацією про захворювання, заборонивши рекламу, яка обіцяє вилікувати від нього або запобігти зараженню.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього Facebook буде видаляти з соціальної мережі і “теорії змови” про нову хворобу через загрозу шкоди повірили в них. Боротися з недостовірною інформацією намір і в Instagram, зокрема видалити хештеги, за допомогою яких буде поширюватися брехня про коронавіруси.

Перший спалах нового коронавируса сталася в китайському місті Ухань в грудні 2019 року. Після цього захворювання проникло і в інші країни: зокрема, найбільше інфікованих поза КНР виявлено в Південній Кореї, Ірані та Італії.

На тлі загрози поширення COVID-2019 підскочив попит на медичні маски, що почало призводити до дефіциту: ними зацікавились спекулянти. Щоб уникнути штучного дефіциту, створюваного перепродажем, в тому числі за кордон, Росії 4 березня ввела заборону на вивезення медичних масок, а також марлі, вати, костюмів хімзахисту і респіраторів.

Джерело: biz.censor.net.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.