Google наполегливо погіршує один з своїх найкорисніших сервісів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google позбулася ще однієї корисної функції в своєму сервісі пошуку по картинках Google Images.

У 2018 році з Google Images пропала кнопка “Відкрити в повному розмірі”, яка допомагала швидко і зручно завантажувати картинки. Це було зроблено в результаті судових розглядів з правовласниками, які вимагали, щоб користувачам Google перекрили можливість завантажувати картинки у високій роздільній здатності без покупки ліцензії прямо з пошуку.

У 2019 році був проведений редизайн Google Images і додалася бічна панель для перегляду зображень в більшому розмірі, ніж в основній видачі, проте пропала можливість фільтрувати картинки по точному розміру і пошук в більшому розмірі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незабаром з Google Images пропаде ще одна функція. На даний момент при наведенні курсору на картинку в пошуковій видачі, в лівому нижньому кутку зображення видається його точний розмір. Однак Google поступово почала позбавлятися від цієї функції. Замість розмірів на цьому місці при наведенні з’являються позначки — відео, рецепт, продукт, і так далі.

Такий підхід ускладнює безпосередню роботу з картинками, але для звичайних користувачів спрощує покупки, пошук рецептів та інші дії. Розмір зображення все ще можна дізнатися при відкритті в бічній панелі. Поки нововведення тільки почало впроваджуватися і буде поступово поширюватися протягом тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.