Коронавірус може стати подарунком для Samsung

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Початок нинішнього року запам’ятається спалахом епідемії коронавірусу, про яку говорять всюди і багато. Цьому вірусу вдалося зробити негативний вплив на світову індустрію, включаючи технологічний сектор. Щоб стримати поширення коронавірусу в Китаї, уряд цієї країни припиняв роботу заводів Foxconn і інших фабрик.

Apple вже повідомила про той негативний вплив, який чинить на неї спалах пневмонії в Піднебесній. Але є компанії, які не тільки не постраждають в нинішній ситуації, але навіть виграють. І це Samsung.

Південнокорейський гігант виявився в більш виграшному положенні, ніж та ж Apple, а все тому, що свого часу зробив ставку на розміщення виробничих потужностей у В’єтнамі. Майже половина смартфонів Samsung сходять з конвеєрів фабрик у В’єтнамі і на даний момент коронавірус не добрався до цієї країни.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, частка смартфонів Samsung в Китаї незначна і цей регіон не є тим, який робить продажі компанії. Після того, як частка гіганта в Піднебесній досягла позначки в 1%, були закриті дві його фабрики в цій країні і кількість магазинів зведено до мінімуму. У цій ситуації коронавірус може стати справжнім подарунком для Samsung, і вона тільки виграє від проблем конкурентів через епідемію вірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.