Інтенсивність DDoS-атак різко зросла

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Лабораторія Касперського” проаналізувала основні тенденції розвитку DDoS-атак (розподілених атак типу «відмова в обслуговуванні») в останній чверті 2019 року.

Відзначається, що в порівнянні з четвертим кварталом 2018-го кількість DDoS-кампаній збільшилася практично в два рази. У той же час зростання по відношенню до третьої чверті 2019 року виявилось не надто великим.

Експерти зафіксували значне збільшення числа “розумних” DDoS-атак. Крім того, в минулому кварталі зловмисники продовжили освоювати нестандартні протоколи, застосування яких підвищує ймовірність успіху шкідливої кампанії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулий квартал продемонстрував зростання кількості пірінгових (P2P) ботнетів. На відміну від класичних, вони не залежать від командних серверів, тому їх складніше знешкодити.

Основна тенденція останнього кварталу 2019 року — це збільшення активності ботнетів по неділях. Частка атак саме в цей день тижня зросла на 2,5 % — до 13 %. Хоча такі зміни можуть здатися незначними, варто враховувати, що частка DDoS-атак по неділях становила близько 10-11% протягом інших трьох кварталів минулого року.

Перше місце за кількістю атак зайняв Китай з часткою в 58,46 %. На другому місці опинилися Сполучені Штати з результатом в 17,49 %. Замикає трійку Японія-4,86%.

Що стосується географічного розподілу ботнетів, то їх абсолютна більшість (58,33 %) виявилася зареєстрована на території США. На другому місці знаходиться Великобританія (14,29 %), на третьому — Китай (9,52 %).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.