У браузері Opera для Android з’явився покращений режим читання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники браузера Opera запустили нову версію свого мобільного браузера для програмної платформи Android. Головним поліпшенням Opera 56 для Android став оновлений режим читання, що дозволяє фокусуватися на перегляданні контенту і підвищує рівень комфорту при читанні з мобільного гаджета.

Згідно з наявними даними, в процесі розробки дизайнери враховували не тільки смартфони з дисплеями різного розміру, але також брали до уваги особливості планшетних комп’ютерів. Використання оновленого режиму читання вирішує такі проблеми, як щільна верстка сторінок і дрібний шрифт. У цьому режимі для основного тексту використовується шрифт Roboto, тоді як заголовки виводяться шрифтом Roboto Slab.

Після активації режиму читання браузер переводить сторінку в спрощений формат. При цьому колірні схеми зводяться до мінімуму, шрифт оптимізується, а верхня навігація і рекламний контент на сайті повністю ховаються. Такий підхід дає можливість користувачеві сконцентруватися на читанні, не відволікаючись на сторонні речі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Сайти часто наповнені різними відволікаючими елементами, а їх дизайн буває вкрай безсистемним. Через це легко втратити фокус і іноді навіть забути про те, що ми тільки що читали. Наша мета з оновленим режимом читання-дозволити користувачам повністю сфокусуватися на контенті і надати їм максимальний комфорт читання. Наше основне завдання було в тому, щоб зробити контент центральним елементом, на якому фокусується користувач. Я думаю, ми цього домоглися”,-сказав старший віце-президент Opera Пітер Вальман.

Вже зараз браузер Opera 56 для ОС Android доступний для скачування в офіційному магазині цифрового контенту Play Store.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.