Google випустила нову версію Chrome для смартфонів і ПК

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google випустила нову версію браузера Chrome. Оновлення повинно зробити браузер менш дратівливим, а також запобігти відстеження користувачів сторонніми сервісами.

Версія Chrome 80 вже доступна для комп’ютерів з Windows, Linux і macOS, а також смартфонів з операційною системою Android.

Браузер отримав менш докучливий інтерфейс сповіщень. Зараз сайти постійно запитують дозволу на збереження файлів cookie, отримання даних про місцеперебування, а також відправляють різні оповіщення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий інтерфейс замінить виринаючі повідомлення. Наприклад, повідомлення про заблоковане оповіщення буде коротко з’являтися на місці піктограмки перекресленого дзвіночка в адресному рядку. У мобільному Chrome відповідна панелька ненадовго з’явиться внизу екрану. При першому запуску з’явиться помічник з поясненнями: «Зазвичай ви блокуєте оповіщення. Щоб дозволити оповіщення сайту, натисніть тут».

Також в Chrome 80 поступово почнеться впровадження нової класифікації файлів cookie, що захищає їх від передачі і прихованої ідентифікації. Як пообіцяла Google раніше, нововведення з’явиться до кінця лютого у невеликої кількості користувачів. Поступово охоплення буде нарощуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.