Categories: Інтернет

Microsoft випустила новий браузер Edge для Mac і Windows

Share

За рахунок переходу на движок Chromium вдалося домогтися підвищення швидкості завантаження веб-сайтів, а також, крім того, відтворення (рендеринга) сторінок. Крім того, тепер Microsoft Edge ефективно блокує шкідливі сайти і скрипти, роблячи це заради безпеки користувачів і тих даних, які вони надають веб-сайтів. При цьому, як наголошується, користувачі нового браузера можуть легко і просто вибрати один з трьох видів захисту, в число яких входять «Основний», «Урівноважений», і «Строгий». При використанні останнього ресурси будуть досконально перевірятися на будь-які віруси і трояни, проте в такому випадку час завантаження сторінок виявиться зниженою, а навантаження на процесор і все технічне оснащення електронного пристрою навпаки зросте.

Крім того, завдяки початку використання движка Chromium, тепер всі користувачі даного браузера можуть легко і просто завантажувати та встановлювати будь-які доповнення з магазину Chrome Web Store, тобто можна легко і просто отримати доступ до більш ніж 190 тисячам різних доповнень, які розширюють функціональні можливості браузера. Новий веб-браузер в стадії Final вже доступний для завантаження з офіційного сайту Microsoft, де він доступний як у версії для Mac, так і у версії для Windows, тобто використовувати його за рахунок цього може максимально широке коло людей, який взагалі цього побажає. При необхідності, користувачі можуть перенести всі дані з Safari в даний браузер. В майбутньому планується версія для Linux.

Раніше компанія Microsoft не дозволяла використовувати свій браузер на Mac, принаймні Edge. Американська корпорація надавала всім бажаючим можливість користуватися Internet Explorer, щоб macOS з 1996 по 2003 рік, а потім, після цього, вона відмовилася від такої стратегії, зробивши ставку тільки на Windows. Завантажити новий веб-браузер на базі движка Chromium можна абсолютно безкоштовно, причому розробники обіцяють постійно його оновлювати, знову і знову надаючи користувачам доступ до різних новим функціям і можливостям, знову і знову впроваджуючи різні нововведення заради цього. Все буде робитися для поліпшення користувацького досвіду і забезпечення максимального ступеня захищеності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Опублікували фото фірмових чохлів для Google Pixel 8a

    Інсайдер @evleaks поділився кількома офіційними зображеннями з новими фірмовими чохлами для Google Pixel 8a. У…

    05.05.2024

    Знайдено спосіб повністю і назавжди позбутися реклами у Windows 11

    Розробник Maddy випустив утиліту OFGB (Oh Frick Go Back), ідея якої напрошувалася дуже давно. Вона…

    05.05.2024

    Телевізори Samsung отримують власні ексклюзивні ігри

    На заході IAB NewFronts 2024 компанія Samsung анонсувала дві нові відеоігри для своїх телевізорів, для…

    05.05.2024

    Перераховані основні недоліки смартфонів із вигнутим екраном

    Лише кілька років тому набули популярності телефони з екраном-«водопадом». Проте такі ефектні дисплеї мають певні…

    05.05.2024

    Hisense випустив телевізор для любителів творів мистецтва

    Бренд Hisense анонсував телевізор CanvasTV з матовим екраном, здатний показувати цифрові полотна та фотографії у…

    05.05.2024

    Повні характеристики Google Pixel 8a розкрито в опублікованому PDF-файлі

    Подробиці про майбутні пристрої Google поступово розкриваються, і Pixel 8a не є винятком. Очікуваний запуск…

    05.05.2024