Google збирається «продовжити життя» Windows 7 за допомогою Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google і її браузер Chrome, за чутками, не дадуть користувачам Windows 7 забути про великі оновлення, незважаючи на рішення Microsoft офіційно припинити підтримку легендарної ОС з 14 січня. Google планує забезпечити підтримку свого браузера протягом півтора років після припинення відправки оновлень. 

Насправді, це план «мінімум», на який розраховує пошуковий гігант. Компанія каже, що постарається підтримувати браузер як мінімум до 15 липня 2021 року. Це має означати, що всі оновлення Chrome, в тому числі три, в даний час заплановані на 4 лютого, 17 березня і 28 квітня, також повинні прийти вчасно.

Увага пошукового гіганта зосереджено на конфіденційності та безпеки. Майбутні зміни включають в себе не тільки недавнє додавання вбудованої системи захисту пароля, але і більш глибокі зміни в роботі з шкідливими сайтами, а також інші поліпшення безпеки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google також прагне зробити весь Інтернет більш безпечним. Для цього компанія відмовляється від традиційного протоколу TLS і переходить до захищених з’єднань DNS поверх HTTPS. Починаючи з цього місяця, компанія планує почати маркування сайтів, які використовують TLS, як «небезпечні».

Продовження підтримки Chrome повинна допомогти користувачам Windows 7 залишатися в спокої. Але Google все ж пропонує користувачам Enterprise-версії переходити на Windows 10. Оскільки в даний час Windows є найбільшою з операційних систем, вона має найвищий ризик для атак. Незважаючи на те, що значна кількість атак пов’язане з використання браузера, не кожна атака «йде» прямо через веб-інтерфейс. Тому найбільш логічним рішенням, якщо ви боїтеся зломів і вірусів, буде перехід на нову версію «Вікон».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.