Mozilla просить фанатів Firefox оновити браузер якомога швидше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Mozilla випустила оновлення для виправлення критичної уразливості в Firefox. Вона закликає користувачів оновлюватися якомога швидше – і до цього попередження приєднується уряд США.

Mozilla стверджує, що знає про «цілеспрямовані атаки на браузер …», при цьому не уточнюючи, про які саме атаках йдеться. Міністерство національної безпеки також закликає користувачів оновлювати браузер Firefox до останньої версії. Агентство кібер і інфраструктурних Безпеки (CISA) попереджає, що баг в поточній версії браузера може бути використаний, щоб «взяти під контроль систему», що навряд чи зможе порадувати кого-небудь.

Даний баг можна впевнено відносити до «загрози нульового дня» – тип помилок, до яких ще не розроблений алгоритм рішень. На жаль, за цей рік компанія переживає третій випадок виявлення такого серйозного бага.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У червні минулого року одна з таких атак була націлена на користувачів Coinbase. Другий витік був виправлений ​​декількома днями пізніше. За даними ZDNet, «нульові дні» були використані хакерської групою в спробі нашкодити співробітникам Coinbase через електронного листа, що містить посилання на шкідливі сайти.

Останньою версією патча є версія 72.0.1, доступна в даний час. Щоб переконатися, що у вас остання версія, перейдіть в меню, що випадає в правому верхньому куті, виберіть «Довідка», а потім «Про Firefox». Відкриється вікно, яке скаже вам, яка версія у вас є, і дасть вам можливість перезапустити браузер, щоб виконати процедуру оновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.