Пошуковик Google отримав найбільше оновлення в історії

Починаючи з сьогоднішнього дня Google у версії для України, Казахстану, Білорусії, Таджикистану, Туркменістану та ряду інших держав, при використанні російської чи української мови, почав відображати результати в рамках пошукової видачі з використанням попереднього навчання обробки тексту на базі мови BERT. Це нове слово в області обробки інформації, тому що дана технологія дозволяє сервісу набагато краще розуміти, що саме хочуть від нього користувачі. За словами «пошукового гіганта», користувачі самі далеко не завжди знають, як краще сформувати пошуковий запит таким чином, щоб він відобразив саме ту інформацію, яка їм необхідна. Нова технологія вирішує цю проблему, тому що вона розуміє не тільки певний набір слів, а й сам принцип всього пропозиції.

Більш того, дуже часто користувачі складають пошуковий запит в розмовному стилі, тому «машині» його складно зрозуміти і відображати відомості, що цікавлять. Тепер все це вже не проблема, тому що BERT в повній мірі вирішує цю проблему. Ще в жовтні таке машинне навчання запустили для англійської мови, а тепер, починаючи з сьогоднішнього дня, використовувати його можуть особи, які проживають в Україні та інших країнах світу. За словами Google, технологія машинного навчання розуміння мови не має аналогів серед всіх пошукових систем, тобто фірмовий пошуковик компанії став першим на ринку, який запропонував користувачам настільки щедрий опцій. У зв’язку з цим, керівництво «пошукового гіганта» називає цю подію найбільшим проривом за останні десять років.

Нова технологія вже працює в пошуковій системі, тому відчути її роботу відтепер можуть всі користувачі. Тепер пошук враховує не тільки окремі слова, шукаючи згадка таких на веб-сайтах, але ще і розуміє сам контекст. Так, наприклад, якщо користувач напише «червоне вино», то тепер Google буде розуміти, що мова йде саме про алкогольний напій, а не про якийсь продукт саме червоного кольору. За рахунок розуміння контексту пошукова система здатна відображати набагато точніші і актуальні відомості, які з високою часткою ймовірності виявляться набагато більш придатними під пошуковий запит, ніж якби вони були оброблені вручну за рахунок звичайних старих алгоритмів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 коментар

  1. Щоб в діалозі з ШІ Google став суддею над невдалими пошуковими сесіями. Дивись, може, йому на користь буде

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я