60 штук в хвилину: Xiaomi будує величезний завод з виробництва 5G-смартфонів

Підприємство отримає кілька автоматизованих ліній і сучасні технології з виробництва флагманських смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На що проходить в ці дні в Пекіні заході World 5G Conference виступив глава Xiaomi Лей Цзюнь (Lei Jun), який повідомив, що в даний час його компанія будує в столиці Китаю величезний завод з виробництва флагманських смартфонів з підтримкою стільникових мереж п’ятого покоління. Суперсучасне автоматизоване підприємство буде готове почати свою роботу в грудні цього року. Новий завод Xiaomi створюється в особливій зоні економічного і технологічного розвитку Пекіна, він буде використовуватися для виробництва переважно висококласних смартфонів компанії. За задумом інженерів, там будуть задіяні кілька автоматизованих виробничих ліній для підвищення ефективності виробництва, а також хмарні технології, 5G і інші нововведення.

Сумарна площа підприємства складе 187 тис. квадратних метрів. Це дозволить виробляти 60 смартфонів в хвилину або один смартфон кожну секунду. За словами компанії, це на 60% більше, ніж можуть дозволити собі традиційні заводи. Передбачається, що на перших етапах обсяг виробництва складе 1 млн одиниць продукції на рік – трохи, враховуючи заявлені можливості. Проте для Xiaomi це скоріше спосіб випускати свої пристрої в продаж набагато швидше, ніж раніше.

Лей Цзюнь також додав, що в наступному році 5G надасть нового імпульсу розвитку індустрії смартфонів. І Xiaomi робить великі ставки на цю технологію. У 2020 році компанія планує випустити як мінімум 10 смартфонів з підтримкою 5G.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.