Трудові книжки відтепер у цифровому форматі

Пенсійний Фонд України презентував електронні трудові книжки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На офіційному порталі електронних послуг Пенсійного фонду з’явився новий сервіс «Електронна трудова книжка». Щоб отримати до неї доступ, фізособа має зареєструватися на сайті і пред’явити ЕЦП.

Інформація в електронній трудовій книжці відображає трудові відносини найманого працівника за основним місцем роботи.

Пенсійний фонд зберігає дані персоніфікованого обліку з 2011 року. Таким чином, інформація щодо праці до 2011 року доступна не буде.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У сервісі відсутні дані про трудові відносини за зовнішнім сумісництвом, хоча за даними звітів про єдиний соціальний внесок, у Пенсійного фонду є ця інформація. Однак згідно з інструкцією №58, такий вид роботи в трудовій книжці слід відзначати в окремому порядку, за бажанням працівника.

Нагадаємо, що міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет анонсував скасування трудових книжок та інші зміни в системі кадрового документообігу. Дубілет очікує, що за 6-9 місяців уряд змінить законодавчу базу і впровадить необхідні IT-структури.

Довідка:

У 2017 році в Україні була прийнята пенсійна реформа. Вона “осучаснила” виплати нинішнім пенсіонерам, але різко підняла необхідний страховий стаж з 15 до 25 років. У 2028 року для отримання пенсії в 60 років необхідно буде мати 35 років стажу. Якщо він буде в проміжку між 25 і 35 роками, то на пенсію людина вийде в 63. А між 15 і 25 – в 65 років. При стажі менше 15 років можна буде розраховувати лише на соцдопомогу, яка буде не більше прожиткового мінімуму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.