Facebook посилив боротьбу з краденим контентом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно Facebook почав блокувати спроби користувачів розмістити посилання на популярні піратські ресурси. Користувачеві при цьому видається повідомлення:

У разі The Pirate Bay заходи були прийняті ще в 2009 році. Тоді піратський сайт розмістив на своїх сторінках функцію “Поділитися в Facebook”. Багато користувачів соціальної мережі відреагували позитивно і почали ділитися з друзями “наводками” на крадений контент. Але радість халявщиків тривала недовго — всього пару тижнів. За цей час соціальна мережа звернулася до сайту з пропозицією добровільно прибрати зі своїх сторінок функцію “поділитися”, не дочекалася відповіді і заблокувала не тільки дану функцію, але і будь-які посилання на сайт, включаючи головну сторінку.

Нещодавно список блокованих піратських ресурсів був розширений. І нехай поки не всі сумнівні сайти потрапили під заборону, список буде оновлюватися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча Facebook не наводить у своєму повідомленні конкретних причин блокування посилання, політика соціальної мережі щодо стандартів співтовариства прямо говорить про заборону користувачам публікувати матеріали, що порушують права інтелектуальної власності інших осіб.

Включеність різних учасників екосистеми поширення контенту в боротьбу з порушенням права інтелектуальної власності часто дає хороші результати. Це і платіжні системи, і пошуковики, і рекламодавці, і виробники тюнерів. Тиск на пірата з боку його В2В “суміжників” на сьогодні вважається більш швидким і ефективним шляхом захисту контенту, ніж робота з кінцевим користувачем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.