Більш швидкий Wi-Fi 6 офіційно запустили для тестування – в два рази більша швидкість

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступне покоління Wi-Fi за минулий рік просочувалося, але на цьому тижні його запуск прискориться. Wi-Fi Alliance, організація, яка спостерігає за впровадженням стандарту Wi-Fi, запускає свою офіційну програму сертифікації Wi-Fi 6. Це може здатися нудним, але це означає, що стандарт Wi-Fi 6 дійсно готовий до роботи, і незабаром технологічні компанії зможуть рекламувати свої продукти – в основному абсолютно нові – як сертифіковані для належної підтримки Wi-Fi 6.

Wi-Fi 6 включає в себе безліч нових технологій, які об’єднуються, щоб зробити Wi-Fi більш ефективним. Це особливо важливо через те, скільки у нас всіх пристроїв в наші дні – для сім’ї цілком зазвичай мати дюжину або більше гаджетів, підключених до мережі Wi-Fi одночасно. «Сьогоднішній домашній сценарій виглядає як щільне розгортання вчора», – говорить Кевін Робінсон, лідер з маркетингу Wi-Fi Alliance.

Таким чином, мета Wi-Fi 6 – підвищити швидкість в багатолюдній мережі. Теоретична максимальна швидкість для Wi-Fi також збільшується – до 9,6 Гбіт / с з 3,5 Гбіт / с – але ці цифри не мають великого значення, так як ви ніколи не отримаєте їх будинку. Важливим є те, що Wi-Fi 6 має безліч інструментів, що дозволяють йому працювати швидше і доставляти більше даних одночасно, тому швидкість, яку ви фактично отримуєте, буде вище, ніж раніше. Ці переваги будуть найбільш помітні в багатолюдних мережах, де підвищення ефективності компенсує більш високі вимоги Wi-Fi. (Wi-Fi 6 також вимагає серйозного поліпшення безпеки.)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Правда, сьогодні запуск в значній мірі формальність. Програма сертифікації Wi-Fi – хоча вона є важливою і знаменою подією, яка дає початок ери Wi-Fi 6, і компанії вже кілька місяців впроваджують пристрої Wi-Fi 6, які, ймовірно, працюють просто відмінно. Але Wi-Fi Alliance складається із представників великої і малої індустрії високих технологій, і його дії показують, які бездротові функції і технології вони зацікавлені в наданні, так що це явна ознака того, що Wi-Fi 6 з’явився.

Проте, найбільша новина на цьому тижні для Wi-Fi 6 не має безпосереднього відношення до Альянсу: це те, що iPhone 11 і 11 Pro надійдуть у продаж, і обидва будуть підтримувати Wi-Fi 6. Це швидко розповсюдить Wi- Fi 6 по всьому світу, що означає, що впровадження нової технології дуже скоро почнеться.

Публічно, по крайній мірі, Apple не сертифікувала жоден зі своїх пристроїв з Альянсом протягом багатьох років (хоча він залишається членом), але важко уявити, що телефони не будуть працювати нормально. Альянс заявляє, що Samsung Galaxy Note 10 стане першим смартфоном, сертифікованим за новим стандартом. Інші старі продукти можуть отримати сертифікацію, якщо вони подали заявку на це і відповідають вимогам. Але оскільки для Wi-Fi 6 потрібне нове обладнання, більшість продуктів, наявних в даний час на ринку, не зможуть бути оновлені для його підтримки. Замість цього чекайте, що нові гаджети, які ви купуєте тут, матимуть все більшу ймовірність його підтримки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.