Власник соцмережі TikTok запустив в Китаї нову пошукову систему

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія ByteDance, якій належить соціальна мережа TikTok, яка є провідною платформою для коротких відео в Китаї і швидко набирає популярність в інших країнах, запустила в Китаї нову пошукову систему.

В даний час на ринку інтернет-пошуку в Китаї домінує компанія Baidu. За даними StatCounter, на її частку в 2018 році припадало 66% пошукових запитів на ПК і 71% мобільних запитів в Китаї. Компанія Baidu посіла це положення в 2010 році, коли американський пошуковий гігант Google пішов з китайського ринку після того, як відмовився виконувати вказівки уряду, що стосуються фільтрації результатів пошуку.

Домен для нової пошукової системи Toutiao Search знаходиться в просторі флагманського продукту ByteDance — китайського новинного агрегатора Jinri Toutiao.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого місяця компанія оголосила в соціальних мережах, що шукає працівників для роботи в пошуковій системі, і найняла технічних експертів з Google, Baidu і Bing.

За словами ByteDance, нова пошукова система буде пропонувати контент з ресурсів, що належать ByteDance, і з іншої частини глобальної мережі (з урахуванням цензури, як і інші китайські пошуковими системи).

В останньому раунді фінансування в 2018 році компанія ByteDance була оцінена в 78 мільярдів доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.