Нова вразливість WhatsApp дає змінювати чужі повідомлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти ізраїльської компанії Check Point Software Technologies Ltd знайшли нову уразливість WhatsApp, що дозволяє змінювати вміст чужих повідомлень. Є три способи обману співрозмовників. Перший передбачає використання функції “Цитата” в групових чатах, щоб змінити ім’я відправника. Другий дозволяє зловмиснику змінити текст відповіді. Третій маскує відправку повідомлення в загальному чаті під виглядом особистого.

Всі методи використовують “ін’єкцію” стороннього коду в процесі шифрування повідомлень.

Ми використовували веб-версію WhatsApp, яка дозволяє користувачам зв’язувати свої смартфони QR-кодом.
Отримавши пару закритих і відкритих ключів, створених до генерації QR-коду, і “секретний” параметр, який відправляється мобільним пристроєм в WhatsApp Web, поки користувач сканує QR-код, розширення дозволяє легко відстежувати і дешифрувати повідомлення. Як тільки захоплюється веб-трафік, що містить відомості про учасника, фактичну розмову і унікальний ідентифікатор, це дозволяє нам підробляти відповіді на повідомлення, змінювати їх вміст і навіть маніпулювати чатом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У компанії стверджують, що повідомили WhatsApp про уразливість ще в минулому році. Але месенджер виправив пролом тільки частково. Перші два способи все ще працюють.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.