Прибуток Samsung обрушився в 2,5 рази

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні був опублікований фінансовий звіт південнокорейської компанії Samsung про результати роботи в другому кварталі, який завершився 30 червня.

Операційний прибуток Samsung впав на 56% в річному численні до 5,56 мільярда доларів. Для порівняння, у другому кварталі 2018 року прибуток компанії склав 13,3 мільярда доларів. Крім того, в мобільному бізнесі прибуток знизився на 42% через слабкі продажі флагманських моделей, незважаючи на збільшення загального обсягу поставок смартфонів. Виручка зросла на 8% завдяки стабільним продажам смартфонів Galaxy А.

Застійний ринок напівпровідників — це ще одна проблема, з якою довелося зіткнутися Samsung. Слабкий попит і падіння цін на ринку модулів пам’яті призвели до доходів у розмірі 13,6 мільярда доларів порівняно з 18,59 мільярда доларів за аналогічний період роком раніше. Samsung прогнозує поліпшення показників свого напівпровідникового бізнесу. Зростання почнеться в другій половині 2019 року зі зростанням попиту на модулі NAND і DRAM.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З іншого боку, підрозділ Samsung Display принесло прибуток у розмірі 6,64 мільярда доларів у порівнянні з 4,79 мільярда доларів у другому кварталі 2018 року. Позначився високий попит на OLED-панелі в мобільній індустрії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.