Оновлений Firefox Preview вийшов для Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники з Mozilla випустили першу публічну збірку оновленого браузера Firefox Preview, який раніше фігурував під назвою Fenix. Новинка вийде в реліз восени, а поки можна завантажити “пілотну” версію програми.

Новинка позиціонується як своєрідна заміна і розвиток Firefox Focus. Браузер заснований на тому ж “двіжку” GeckoView, але відрізняється в інших аспектах. Новинка стала майже вдвічі швидше, ніж попередні версії Firefox для Android. Вона отримала оновлений мінімалістичний дизайн з панеллю навігації внизу.

Додалася нова функція «Колекції», яка дозволить зберігати, організовувати і обмінюватися колекціями сайтів. Щось на зразок просунутої версії «Обраного» і закладок, але на новому рівні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також заявлений захист від різних методів відстеження за замовчуванням. Браузер буде блокувати рекламні трекери, дозволяючи прискорити роботу, заощадити трафік і приховати дані користувача від власників сайтів. До речі, в компанії обіцяють до кінця року поліпшити браузер і випустити релізну збірку. А ось робота над Firefox Focus в даний час буде припинена, хоча в майбутньому до програми обіцяють повернутися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.