Win32-ігри прийдуть до Microsoft Store

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З моменту запуску Windows 8 і Windows Store в 2012 році компанія Microsoft намагається вивести на ринок універсальні програми (UWP), але говорити про успіх не доводиться. У компанії поки не заявили про повну відмову від цієї платформи, але неофіційно визнали, що розробники і користувачі не особливо зацікавлені в ній.

Щоб підтримати систему, Microsoft анонсувала появу в магазині додатків та ігор формату Win32. Як повідомив у блозі Xbox віце-президент корпорації Філ Спенсер (Phil Spencer): « У [компанії] визнають, що Win32 — це формат додатків, який розробники люблять використовувати  [ для ігор], а геймери люблять запускати [ігри в цьому виді]», тому для власних ігор Win32 у Microsoft Store буде забезпечена повна сумісність.

Таким чином, в Редмонді готові пожертвувати деякими перевагами універсальної платформи Windows, начебто безпеки і єдиного API для різних пристроїв. Також «за бортом» напевно залишиться автоматичне підстроювання під різні роздільні здатності екранів і деякі інші можливості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З іншого боку, хороша новина полягає в тому, що незабаром користувачі побачать розширення списку ігор в магазині додатків Windows. Їх можна буде купити і запустити на різних ПК, за аналогією з Steam, GOG або Epic Games Store. При цьому, швидше за все, програмний гігант не зможе спочатку конкурувати з іншими магазинами.

Що стосується UWP, то в наші дні навіть сама Microsoft не приділяє цьому продукту великої уваги. Універсальна версія MS Office є давно, але компанія не поширює її функціональність, а працює над версіями для Android, iOS, Win32 і веб.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.