Google проти марихуани. Нові правила не дозволять з’являтися в Play Store додаткам, які дають можливість придбати марихуану

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Марихуана в тому чи іншому вигляді стає законною все в більшому числі країн. У США більше половини штатів легалізували марихуану.

Це призвело до того, що можливість придбати марихуану стала з’являтися і в онлайні в цілому, і в мобільних додатках зокрема. Однак, в Google вирішили, що нехай подібні можливості залишаються за межами Android.

Згідно з новими правилами, додатки в Play Store не мають права в тій чи іншій формі продавати користувачам марихуану. Порушенням вважається, якщо ПЗ надає користувачам можливість придбати такий товар прямо з кошика, якщо ПЗ надає користувачам допомогу в організації доставки або отримання марихуани, а також, якщо додаток полегшує продаж продуктів, що містять марихуану.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під удар вже потрапили додатки Eaze і Weedmaps, представники яких висловили обурення рішенням Google. Зокрема, компанія Eaze стверджує, що взаємодіє виключно з дорослими користувачами і ліцензованими роздрібними продавцями. Однак це, звичайно, нічого не змінить.

Google не стала видаляти дані програми з Play Store, але зобов’язала розробників внести відповідні зміни, щоб їх продукти не порушували нові правила.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.