Павло Дуров розкритикував WhatsApp з точки зору безпеки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Засновник Telegram Павло Дуров опублікував статтю, присвячену месенджеру WhatsApp. Він в черговий раз підняв питання конфіденційності даних, заявивши, що цей месенджер ніколи не буде безпечним.

Суть в тому, що пару днів тому в мережі з’явилися дані про злом невідомої кількості смартфонів з встановленим додатком WhatsApp. Джерела стверджували, що шпигунське ПЗ було розроблено ізраїльською компанією NSO Group, яка зазвичай виконує подібні замовлення для правоохоронців.

Дуров нагадав, що подібна ситуація була з WhatsApp в минулому році, тобто одні дірки змінюються іншими. Крім того, творець Telegram нагадав, що його додаток, на відміну від WhatsApp, має відкритий вихідний код.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується дірок в WhatsApp, Дуров, спираючись на західні статті, припускає, що вони можуть існувати через вимоги ФБР.

За шість років існування в Telegram не було жодного серйозного витоку даних або дірки в безпеці, тоді як WhatsApp демонструє подібне кожні кілька місяців

Також Дуров зазначив, що, мабуть, Telegram також винен в ситуації, що склалася, раз не зміг спонукати мільйони людей відмовитися від WhatsApp. При цьому глава компанії зазначає, що займатися маркетингом і просуванням свого месенджера Telegram не має наміру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.