Для росіян запровадили нові правила у месенджерах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З 5 травня в Росії почали діяти нові правила у месенджерах. Усіх користувачів відтепер ідентифікуватимуть за номером телефону.  Ідентифікація буде вважатись успішною тільки у тому випадку, коли оператор надішле підтвердження, що номер дійсно належить цьому користувачу.

Документ стосовно впровадження нових правил ідентифікації користувачів месенджерів наприкінці 2018 року підписав глава уряду РФ Дмитро Медведєв.

Відтепер росіянам доведеться несолодко. Адже обов’язковою умовою сервісів буде контроль всіх і кожного. Перевірятимуть номери телефонів користувачів через операторів зв’язку протягом 20 хвилин. Якщо оператор не відповість вчасно або не знайде даних про користувача, такий абонент не зможе пройти перевірку. І не зможе повноцінно кристуватись послугами телефонного зв’язку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувач зможе пройти ідентифікацію повторно, якщо змінить інформацію про себе або використовує інший номер.

Користувачам, котрі не пройшли перевірку, месенджер зобов’язаний заборонити відправку повідомлень. Стільниковий оператор у свою чергу має вносити до своєї бази даних як інформацію про те, яким додатком користується абонент, так і унікальний код ідентифікації.

Оператори так званої “великої четвірки”, до яких відносяться МТС, Білайн, Мегафон, Tele2 – вже заявили, що готові виконувати нові вимоги. Представники популярних Facebook Messenger, Whats App, Instagram і Viber ситуацію поки що не коментують. Однак такі жорсткі умови, у які поставили і людей, і операторів, просто лякають.

Представники влади впевнені, що користувачі можуть використовувати під час спілкування в месенджерах не свої номери телефонів, а анонімність ускладнює роботу правоохоронців. Тому прийняли рішення “створити безпечне комунікаційне середовище”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.