Instagram хоче позбутися лайків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Facebook вчора провела захід F8, на якому представила безліч нових рішень, продуктів та ідей.

Зокрема, ми вже розповідали про досконале новий додаток Messenger, який має вийти в кінці року.

Не обійшли стороною і Instagram. Ця соціальна мережа і так досить активно змінюється, але зараз компанія працює над одним нововведенням, яке може серйозно змінити звичний принцип роботи Instagram.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мова про лайки. На цьому тижні в Канаді Instagram почне тестування варіанту оформлення, де буде відсутній лічильник лайків під фотографіями і відео.

Розробники Instagram стверджують, що таким чином вони хочуть спонукати користувачів концентруватися на контенті, а не на гонці за лайками. Щоправда, можна припустити, що більшість користувачів Instagram будуть не раді такому нововведенню, так як залежність від лайків вже давно стала великою проблемою.

Тестова версія програми без лічильника лайків буде доступна лише невеликому числу користувачів в Канаді. Скільки триватиме тестування, поки неясно, але дізнатися його результати буде вельми цікаво.

Звичайно, не обійшлося і без нормальних оновлень. Зокрема, в додатку з’явилася можливість збирати пожертвування для некомерційних організацій. Для цього будуть використовуватися спеціальні стікери. Самому перебувати в якійсь організації зовсім не обов’язково. Досить просто вибрати існуючу і додати стікер до фотографії в Instagram Stories. 100% грошей, зібраних таким чином, будуть спрямовані в організацію.

У найближчі тижні в Instagram також оновиться функція камери. Зокрема, зміниться інтерфейс, буде спрощено використання популярних інструментів та інше.

У популярних блогерів і різних знаменитостей з’явиться можливість відмічати на своїх фотографіях якісь товари (одяг, аксесуари і так далі), що дозволить передплатникам перейти до купівлі відповідних речей в один клік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.