Додаток Chrome для Android отримав нові привабливі функції та темний режим

Google випустила нову версію Chrome v74 на мобільні пристрої з новими функціями, включаючи темний режим.

Нещодавно вийшло оновлення з темною темою для Windows і зараз компанія додала ті ж функції в додаток на Android. Так само, як і в PC-версії, включити режим натисканням однієї кнопки поки не вийде. Для того, щоб випробувати нову тему, потрібно вставити посилання chrome://flags#enable-android-night-mode в адресний рядок і в меню натиснути кнопку «Включити». Потім необхідно перезапустити браузер (можливо, доведеться це зробити кілька разів). Після того, як всі дії виконані, в налаштуваннях з’явиться пункт «Dark mode». Поки функція працює в тестовому режимі і деякі сайти можуть не переключиться на темний режим, але це повинні виправити в майбутньому.

При відвідуванні сторінки, написаній не на тій мові, яка встановлена на пристрої, панель Google Translate автоматично з’являється внизу екрану і пропонує перевести сторінку. Якщо її закрити, вона відкриється знов тільки після перезавантаження сторінки. У Chrome v74 в меню з’явилася нова опція “Перевести…”. Цей параметр з’являється тільки в тому випадку, якщо сторінка написана іншою мовою.

Більшість операційних систем мають можливість зменшити анімацію або повністю видалити її для людей, надзвичайно чутливих до руху. Chrome 74 в Android 9 Pie включає підтримку нового медіа-запиту, який дозволяє сайтам визначати, коли система налаштована на обмеження або видалення анімації.

Також Google додала кілька нових функцій для розробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.