Google випустила Chrome 74 з підтримкою темної теми на Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Chrome 74 починає поширюватися на комп’ютери macOS, Windows і Linux. Головне нововведення – нативна підтримка темної теми на платформі Windows 10.

Нове оформлення зачіпає вкладки, адресний рядок, панель вкладок, контекстне меню, настройки браузера, нову вкладку та інші елементи програми.

Як і у версії Chrome для macOS, де нічний режим працює вже кілька місяців, окремого перемикача оформлення немає. Колір інтерфейсу залежить від виставлених налаштувань системи. Якщо в параметрах Windows в розділі “Персоналізація”> «Кольори» вибрати темне оформлення, браузер автоматично переключить дизайн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак, темна тема може активуватися не у всіх: Google все ще тестує цю функціональність. Для того, щоб включити оформлення примусово, потрібно:

  • Натиснути правою кнопкою миші по ярлику Google Chrome
  • Вибрати «Властивості»
  • Додати в кінець поля «Об’єкт» прапор –force-dark-mode
  • перезавантажити браузер

Так як нова тема збігається за кольорами з режимом інкогніто, в останньому у аватара користувача відтепер відображається напис «Інкогніто» з лічильником відкритих вкладок в такому стані.

Крім темної теми, в Chrome 73 на всіх платформах з’явилися 39 виправлень безпеки, нові можливості JavaScript і медіазапрос, який зможуть використовувати розробники сайтів для визначення того, чи відключені анімації в системі користувача чи ні.

Google Chrome 74 вже прибуває на комп’ютери macOS, Windows і Linux, незабаром з’явиться на Android і iOS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.