Як змінюється популярність 2G, 3G і 4G на тлі впровадження 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У світі поступово починає впроваджуватися мобільний зв’язок п’ятого покоління 5G. Ресурс GSMArena поділився цікавим дослідженням — наскільки швидко впроваджувалися, ставали популярними і переставали використовуватися минулі покоління зв’язку.

Автори використовували відносну популярність телефонів з підтримкою 2G, 3G і 4G, щоб оцінити ступінь впровадження і використання.

Перші комерційні мережі 2G з’явилися в 1991 році, перші 3G — в 2001 році. До 2003 року панувала ера 2G. Перші телефони з 3G не взяли світ штурмом. Так, MMS були прикольними, але майже ніхто не використовував відеодзвінки і тарифи були занадто високі для масового впровадження. Році до 2007 телефони 3G стали нормою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перші комерційні мережі 4G з’явилися в 2009 році і на широке поширення телефонів з підтримкою 4G пішло пару років, а стандартом вони стали приблизно за чотири роки.

Якщо тенденції збережуться, то повсюдне використання смартфонів і телефонів з 5G почнеться до 2023 році, через чотири роки після запуску перших мереж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.