Categories: Інтернет

WhatsApp і Instagram перестали працювати по всьому світу

Share

Куплені багато років тому компанією Facebook сервіси WhatsApp і Instagram несподівано перестали працювати по всьому світу, причому точно така ж доля спіткала і однойменну соціальну мережу. Що стало причиною неполадок – невідомо, однак про проблеми повідомляють жителі України, Росії, Франції, Німеччини, США, ОАЕ, Сінгапуру, Казахстану і безлічі інших регіонів світу. Простіше кажучи, мова йде про глобальний збій, через який користуватися трьома найпопулярнішими в своєму класі сервісами просто неможливо.

Через те, що зламалася навіть соціальна мережа Facebook, несподівано у всіх користувачів перестала працювати авторизація в Tinder, Spotify і інші популярні сервіси, які не мають нічого спільного з цією соцмережею. Що саме стало причиною неполадок – невідомо, але постраждали від них абсолютно всі користувачі, в тому числі особи, які використовуються сервіси WhatsApp і Instagram. У багатьох не відбувалася авторизація в обліковий запис, а користувачам месенджера не приходили повідомлення.

За словами співробітників Facebook, WhatsApp і Instagram, проблеми з доступом ніяк не пов’язані з DDoS-атакою, як припустили багато користувачів. Швидше за все, один або відразу декілька дата-центрів накрилися, але навантаження на всі інші виявилася занадто високою, тому зламалося все. В даний час фахівці компанії працюють над вирішенням проблем, тому що всі три даних сервіси продовжують працювати з великими неполадками, що не дозволяють ними користуватися зовсім або ж частково.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через те, що WhatsApp перестав працювати, різко зросла популярність Telegram і Viber, тобто двох інших найпопулярніших в світі месенджерів. Не можна не помітити, що збої в роботі Facebook і приналежних їй сервісів в нинішньому 2019 рік відбувалися вже двічі, і це зовсім не якісь технічні роботи, тому що про таких всіх гарантовано попередили б заздалегідь. Вплинути на всю цю ситуацію ніяк не можна, тому єдине, що залишається – чекати, коли все запрацює.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Новий iPad 11 буде дешевшим за своїх попередників

    Компанія Apple має намір здешевити наступну базову модель iPad, щоб ще більше інтегруватися в ринок…

    04.05.2024

    Google ChromeOS отримала велике оновлення

    Хороші новини для користувачів Chromebook Google випустила ChromeOS 124, яка принесе хвилю покращень для ваших…

    04.05.2024

    В мережу потрапили нові офіційні зображення смартфонів Sony Xperia 1 VI та Xperia 10 VI

    Лише кілька годин тому в мережу витекли офіційні зображення майбутніх Sony Xperia 1 VI та…

    04.05.2024

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024