Qualcomm і Samsung відмовилися поставляти Apple модеми 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З посиланням на тайванське видання Electronic Times джерело повідомляє, що компанії Qualcomm і Samsung відмовилися постачати Apple модеми 5G.

З урахуванням патентного спору з Apple позиція Qualcomm не викликає питань.

Що стосується Samsung, причина відмови інша, хоча південнокорейському виробнику теж є, що пригадати Apple. Однак поки обсяги випуску модемів Exynos 5100 з підтримкою 5G розраховані лише на покриття власних потреб Samsung. Джерело зазначає, що у разі збільшення обсягів випуску Samsung буде мати перевагу на переговорах з компанією Apple, яка не зможе чинити тиск на Samsung, щоб підвищити свою рентабельність за рахунок постачальника.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Переважний для Apple постачальник ще не має модему 5G. Це компанія Intel розраховує почати поставки модемів XMM 8160 в 2020 році.

Щоб отримати модеми 5G для смартфонів iPhone, які вийдуть восени цього року, компанія Apple могла б звернутися до Huawei, UniSOC (Spreadtrum) або MediaTek. Однак перший варіант, хоча у Huawei є готовий модем Balong 5000, виглядає сумнівно в світлі цькування Huawei розгорнутої США. Наскільки далеко в розробці модему просунулася компанія UniSOC — невідомо. Модем MediaTek, за даними аналітика UBS Тімоті Аркури (Timothy Arcuri), не відповідає вимогам Apple.

Тим часом, в доповіді Аркурі передбачається, що модем Intel вийде занадто пізно навіть для використання в iPhone в наступному році. З огляду на графік оновлення смартфонів Apple, це може означати, що перший iPhone з підтримкою 5G з’явиться тільки в кінці 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.