Categories: Інтернет

Google Chrome для смартфонів тепер не витрачає мобільний інтернет

Share

Буквально вчора, «пошуковий гігант» порадував всіх новими можливостями, які відтепер доступні в його фірмовому веб-браузері Google Chrome. Йдеться про таке нововведення, яке дозволяє практично зовсім не витрачати мобільний інтернет. Нехай ціни на такий вид зв’язку і падають по всьому світу з кожним роком, проте в даний час як і раніше вкрай багато за мобільний інтернет доводиться платити в таких країнах світу, як Японія, США, Африка і ряді інших, тому багато людей, що не у своєму розпорядженні велику доходами, змушені його всіляко економити, щоб не розоритися. Нова можливість в Google Chrome дозволяє не тільки моментально завантажувати веб-сайти, але ще і дуже сильно скорочує витрату інтернет-трафіку.

На популярних завантажених сайтах мова може йти про економію приблизно в 10 разів, а це дозволяє витрачати мобільний інтернет набагато ефективніше. Для впровадження такого нововведення в Google Chrome розробники створили функцію під назвою bfcache, яка розшифровується як back / forward cache. Вона відповідає за кешування всієї сторінки, в тому числі коду JavaScript. При цьому все це працює максимально безпечно, стверджує американська корпорація, тому ні про який злом не може йти й мови.

За рахунок повного кешування веб-сайтів користувачі можуть відкривати раніше вже відкриті сторінки моментально і без витрачання мобільного інтернету. Вони завантажуються з пам’яті. Так, наприклад, можна вдома, будучи підключеним до Wi-Fi, відкрити під сотню сайтів, після чого закрити всі вклади, а потім можна буде коли-небудь переглянути всі матеріали вже через мобільний інтернет, і ні одного мегабайта трафіку при цьому не піде, тобто Google Chrome його зовсім не буде витрачати. Функція bfcache вже доступна в рамках програми тестування, а всі користувачі отримають до неї доступ навесні 2020 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Інсайдер назвав дату коли представлять iPhone 16

    Головна аналітична компанія DSCC Росс Янг поділився в X (екс-Twitter) інформацією про те, що постачальники…

    17.05.2024

    Виробництво дисплеїв для iPhone 16 розпочнеться у червні

    За його словами, випуск панелей розпочнеться вже найближчими тижнями, причому найбільші обсяги виробництва будуть у…

    17.05.2024

    TikTok тестує завантаження 60-хвилинних відео

    TikTok розпочав тестування нової функції, що дозволяє завантажувати відео тривалістю до 60 хвилин. Нововведення поки…

    17.05.2024

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024