Categories: Інтернет

Смартфони з модемом Qualcomm Snapdragon X55 підтримують 5G на швидкості до 7 Гбіт/с

Share

В кінці минулого року американська корпорація Qualcomm заявила про те, що модем Snapdragon X50, який вона зробила частиною чіпа Snapdragon 855 в стандартній конфігурації, підтримує мережі 5G лише частково, тому як максимальна швидкість передачі даних обмежена на рівні 2 Гбіт/с. 19 лютого 2019 року, даний виробник електроніки представив модем нового покоління під назвою Qualcomm Snapdragon X55, а зустріти його незабаром можна буде в багатьох смартфонах. Він набагато кращий за свого попередника абсолютно в усьому.

Головна особливість нового компонента в тому, що він є першим в світі масовим модемом з повноцінною підтримкою мереж 5G, в яких він здатний розвивати швидкість до цілих 7 Гбіт / с, тобто до неймовірно високою. Також виробник запевняє, що якщо старенький Snapdragon X50 був призначений виключно для смартфонів і портативних роутерів Wi-Fi, то новий може працювати в телефонах, модемах, ноутбуках, планшетах, а також будь-яких інших електронних пристроях, які виявлять бажання вбудувати в свою продукцію даний чіп.

Крім того, модем Qualcomm Snapdragon X55 має нативну підтримку нового антенного модуля Qualcomm mmWave, що дозволяє поліпшити якість прийому в деяких електронних пристроях. Також виробникам доступна можливість настройки адаптивних антен під частотний діапазон 5G менше 6 ГГц, що раніше також було недоступно. Ще одна особливість нової розробки полягає в сумісності з Frequency Division Duplex (FDD), що дозволяє одночасно вести прийом і передачу даних на різних частотах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У такому випадку, як правило, швидкість роботи мобільного інтернету зростає в цілих два рази, а це величезне досягнення, адже ще жоден інший виробник не представив публіці модем 5G з підтримкою такої можливості. Повідомляється, що в найближчі кілька тижнів почнуться відвантаження модему Qualcomm Snapdragon X55 партнерам компанії, яка його створила, проте мобільні пристрої з такою особливістю вийде на ринок тільки в другій половині року, тому як нову розробку належить ще тестувати в реальних умовах, а також створити для неї досить гарне охолодження через сильного нагріву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Microsoft пропонує співробітникам китайських підрозділів переїхати з Китаю

    Корпорація Microsoft звернулася до своїх співробітників у китайських підрозділах, що спеціалізуються на штучному інтелекті та…

    16.05.2024

    Через зниження продажів смартфонів у США компанія Apple продовжує утримувати лідируючі позиції

    Нещодавній звіт Counterpoint Research малює картину мінливого ринку смартфонів у США. У першому кварталі 2024…

    16.05.2024

    Новий чіп M4 в iPad Pro розігнали за допомогою рідкого азоту

    У продаж надійшов новий iPad Pro (2024), оснащений процесором Apple M4, і технологічні ентузіасти вже…

    16.05.2024

    Блогер перевірив, чи можна погнути нові iPad Pro на M4 (відео)

    На початку травня Apple презентувала абсолютно нові 11- та 13-дюймові iPad Pro на чіпах M4.…

    16.05.2024

    Експерти назвали 6 найпопулярніших виробників смартфонів за останні 10 років

    Аналітики AltIndex підрахували кількість усіх смартфонів, проданих Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei та іншими компаніями з…

    16.05.2024

    Що покажуть на PlayStation Showcase 2024: всі витоки

    Насувається новий ігровий рік. Безліч сюрпризів та подарунків. Sony буде дивувати і радувати своїх шанувальників…

    16.05.2024