Прийдешній відеосервіс Apple не зможе компенсувати падіння продажів iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже 25 березня Apple може представити довгоочікуваний потоковий відеосервіс, де в тому числі буде унікальний контент, знятий купертинским гігантом. Ми не раз писали про різні шоу, серіали і фільми, які готують імениті продюсери і режисери для Apple.

Незважаючи на те, що багато фахівців стверджують, що Apple пов’язує з відеосервісом плани по виходу з кризи, що утворилася через зниження продажів iPhone, аналітик Тім О’Шия (Tim O’ Shea) вважає, що сервіс не врятує компанію.

Згідно з його підрахунками, навіть якщо до 2023 року кількість передплатників сервісу зросте до 250 млн, він все одно буде приносити компанії лише близько 5% усієї виручки, тоді як на смартфони припадає більше половини. При цьому Netflix, сервіс якої існує вже 12 років, має «лише» 139 млн передплатників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

tim cook

Звичайно, відеосервіс — черговий спосіб утримувати споживачів, причому при наявності якісного контенту спосіб вельми непоганий. Але це не варіант для компенсації спаду продажів iPhone.

Крім того, аналітик стверджує, що перший час сервіс Apple буде сильно залежати від чужого контенту, так як відразу випустити велику кількість серіалів і фільмів, та до того ж якісних, не вийде навіть у Apple. При цьому та ж Netflix на платформі купертинців не з’явиться, та й з HBO ситуація до кінця не ясна.

Що стосується самого сервісу, аналітик каже, що щомісячна підписка буде коштувати 15 доларів (400 грн.), а Apple буде брати 30% виручки, а не 50%, як говорилося раніше.

Нагадаємо, згідно з деякими даними, безпосередній запуск сервісу відбудеться або влітку, або восени, а в березні буде просто анонс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.