Компанія Facebook вже поплатилася за свій небезпечний додаток Facebook Research

Нещодавно ми повідомляли про те, що Facebook вже кілька років платить деяким користувачам за установку додатка Facebook Research, яке отримує практично необмежений доступ до особистих даних на смартфоні.

Додаток для iOS поширювалося поза App Store, так як Apple просто б не пропустила таке ПО або видалила його після виявлення порушень.

Через кілька годин після публікації джерелом звіту про Facebook Research, соціальна мережа заявила, що закриє це ПЗ для iOS. Але навіть якщо Facebook цього не зробить, вона більше не зможе його поширювати.

Apple також не стала чекати і відкликала спеціальні сертифікати Enterprise Developer Certificates, які дозволяли Facebook поширювати свій додаток поза магазину Apple. Ці сертифікати існують виключно для внутрішнього використання компаніями і розповсюдження серед своїх співробітників, так що, як заявила Apple, Facebook порушила правила отримання сертифікатів, за що і поплатилася.

Серйозність ситуації в тому, що вона зачіпає не тільки додаток Facebook Research, а всі продукти Facebook, використовують дані сертифікати. І не факт, що у соціальній мережі вийде швидко вирішити дане питання з Apple, особливо, враховуючи і так далеко не дружні відносини між компаніями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.