Сервіс YouTube оголосив війну небезпечним пранкам і челенджам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Жанр розіграшів існує на телебаченні і в мережі дуже давно. Однак з недавніх пір стали масово з’являтися більш агресивні і часом навіть жорстокі версії, та й самі розіграші тепер прийнято називати пранками.

На YouTube пранки в тій чи іншій формі зараз просто процвітають, а деякі канали, які якраз займаються агресивними розіграшами, ростуть, як на дріжджах. Мабуть, чи то кількість скарг зіграло свою роль, чи то в Google самі адекватно оцінили ситуацію, але незабаром в YouTube подібних відео має стати істотно менше.

Компанія оновила правила спільноти, так що тепер сервіс буде блокувати відео з пранками, що демонструють серйозну небезпеку для життя, а також розіграші, які змушують жертв думати, що ті знаходяться в ситуації, небезпечної для здоров’я чи життя. Також під заборону потраплять пранки, де діти відчувають серйозні емоційні переживання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цікаво, що нові правила з’явилися через день після того, як американський підліток, надихнувшись одним з фільмів Netflix, вирішив спробувати управляти автомобілем з зав’язаними очима і в підсумку потрапив в аварію. Власне, всякі небезпечні “челенджі”, яких на просторах YouTube зараз теж дуже багато, аналогічним чином тепер заборонені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.